Digitale transitie EU landen
D

In het algemeen zijn de EU-lidstaten flink op stoom met hun digitale transitie.

De Europese Commissie (EC) brengt met de Digital Economy and Society Index (DESI) jaarlijks verslag uit van zijn bevindingen over de voortgang van de digitale transitie van de lidstaten van de Europese Unie. In dit onderzoek wordt op basis van een aantal terreinen vastgesteld of lidstaten vooruitgaan in hun digitale ontwikkeling en waaraan het nog schort.

Toch kan op sommige terreinen nog een tandje worden bijgezet. Dit blijkt uit het Digital Economy and Society Index (DESI)-rapport van de Europese Commissie van 2022. Nederland behoort nog steeds tot de top drie meest digitaal ontwikkelde lidstaten in de Europese Unie.

Wat is onderzocht zijn:

  • de staat van de digitale vaardigheden van inwoners van de EU
  • de staat van de breedbandconnectiviteit
  • de integratie van nieuwe digitale technologie
  • in hoeverre lidstaten hun digitale overheid op orde hebben voor meer mogelijkheden voor overheidsinstanties en burgers

DESI

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiรซle informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...