FritzBox-fabrikant AVM nu zelf in de etalage
F

AVM, de Duitse fabrikant achter de FritzBox-modems, wordt mogelijk verkocht. De netwerkfabrikant is momenteel nog in handen van zijn vier oprichters, die het bedrijf in 1986 opzetten toen ze nog student waren.

AVM is in 1986 opgericht door vier studenten, waarvan er momenteel nog drie een managementfunctie bekleden. Tegenwoordig zijn er bijna 900 werknemers en is de fabrikant in staat om te concurreren op de routermarkt met bedrijven uit de VS en Azië.

De Duitse krant Handelsblatt meldt dat er veel interesse van private equity-investeerders in AVM is. “De oprichters en managing partners van AVM naderen de zeventig jaar”, vertelt een woordvoerder van AVM aan Handelsblatt. “Het is belangrijk voor hen dat het succes van AVM doorgaat, ook als ze op een dag niet meer bij het bedrijf betrokken zijn. Ze hebben deze overgang al enige tijd gepland. Ze besteden actief tijd aan het bespreken van verschillende opties, zonder tijdsdruk.”

AVM zelf bevestigt niet of er gewerkt wordt aan een verkoop: “De managing partners hebben besloten niet deel te nemen aan speculatie”, aldus een woordvoerder.

AVM behaalde vorig jaar een omzet van €620 miljoen. De fabrikant zou tussen de 750 miljoen tot 1 miljard waard zijn.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...