Groei mobiel dataverbruik en glasvezel
G

In het tweede kwartaal van 2023 is er met 20% sprake van een sterke stijging van het mobiele dataverbruik in Nederland. Dat blijkt uit de meest recente TelecomMonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Ook de hoeveelheid glasvezelaansluitingen in Nederland blijft groeien. In het tweede kwartaal van 2023 werden er 440.000 nieuwe glasvezelverbindingen aangelegd, waarmee het totaal op 6,37 miljoen uitkomt. Het aantal huishoudens met een glasvezelinternetabonnement steeg tot 2,60 miljoen, een toename van 100.000 vergeleken met het vorige kwartaal.
Niet alleen hebben Nederlanders steeds vaker internet via glasvezel, ook streamen steeds meer mensen tv op deze manier (1,83 miljoen aansluitingen, +2,5%), terwijl het aantal huishoudens dat tv kijkt via de kabel afneemt.

Ruim 75% van de Nederlandse abonnees heeft inmiddels beschikking over internet sneller dan 100 Mbps. Wel blijft de uitrol van glasvezel in bepaalde gebieden achter. Met name in grote delen van Noord-Holland, Limburg en in Groningen is er minder glasvezel beschikbaar dan elders in het land.

Aanvullend consumentenonderzoek toont verder dat Nederlanders tevreden zijn over hun mobiele en internetabonnementen en minder vaak overstappen naar een andere provider.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...