SIDN en CIRA bouwen nieuw registratieplatform
S

In een partnerschap tussen SIDN en CIRA wordt .nl, het op 3 na grootste landendomein (ccTLD) ter wereld, naar een nieuw het nieuw, gezamenlijk beheerd en ontwikkeld registratieplatform gemigreerd.

SIDN beheert .nl, het topleveldomein van Nederland, dat meer dan 6,3 miljoen domeinnamen telt. Daarnaast ontwikkelt en levert het bedrijf diensten en oplossingen die een digitaal bestaan gemakkelijker en veiliger maken.

CIRA is de nationale non-profitorganisatie die vooral bekendheid geniet omdat zij namens alle Canadezen het .ca-domein beheert. Ook CIRA biedt een breed scala aan producten, programma’s en diensten die erop gericht zijn van het internet voor iedereen een veilige, beschermde en toegankelijke ruimte te maken.

Door de krachten van beide organisaties te bundelen kunnen SIDN en CIRA profiteren van snellere ontwikkeling, gedeelde resources en lagere kosten. Welk (financieel) voordeel dit voor de consument gaat opleveren zullen we moeten afwachten.

BRONSIDN

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...