Digitale Inclusie – Plan van Aanpak
D

In een samenleving die verder digitaliseert, groeit de kloof tussen degenen die toegang hebben tot digitale technologieën en mensen die achterblijven. Digitale inclusie gaat over iedereen die mee kan (blijven) doen in de digitaliserende samenleving.

Maar niet iedereen vindt dit makkelijk. Nog steeds hebben 5 miljoen mensen in Nederland moeite met digitale media. De helft daarvan vindt het moeilijk om te werken met digitale apparaten zoals tablet, computers en smart phones. Van die groep heeft 17% geen laptop of tablet, waaronder 37.000 kinderen.
50% Van de 55+’ers voelen zich onvoldoende digitaal vaardig. Ze krijgen daarbij hulp van kinderen (43%), partner (18%), experts (17%) en helpdesks (12%).

Met 2,5 tot 4 miljoen mensen die met moeite zelfstandig digitale zaken regelen, is het essentieel om de digitale kloof te dichten. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de gemeenten gaan daar wat aan doen in de vorm van het project ‘Lokale Ketenaanpak Digitale Inclusie‘. In aanvang zijn 16 enthousiaste gemeenten aan de slag gegaan om de digitale kloof te dichten.

Download het handboek

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...