Google’s onderzeekabels – Nuvem
G

Een nieuw onderzees (data)kabelsysteem, ‘Nuvem’ genaamd, zal Portugal, Bermuda en de Verenigde Staten met elkaar te verbinden.

In het nieuwe samenwerkingsverband tussen Google en de drie landen is het de eerste kabel die Bermuda met Europa verbindt. De centrale ligging van Bermuda maakt het tot een ideale locatie voor onderzeese kabels tussen Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Afrika.

Portugal is ook een haven voor onderzeese kabels geworden, niet alleen vanwege de strategische geografische ligging in het zuidwesten van het vasteland van Europa, maar ook vanwege de focus van het land op het versterken van de infrastructuur van de digitale economie. Nuvem het nieuwste lid van de onderzeese kabelportfolio van Portugal, waaronder ook Equiano, het onlangs voltooide systeem dat Portugal verbindt met Togo, Nigeria, Namibië, Zuid-Afrika en St. Helena.

Aan de Amerikaanse kant zal Nuvem landen in het zuiden van Carolina. Het treedt daarmee in de voetsporen van Firmina, dat eerder dit jaar in South Carolina landde en uiteindelijk aansluiting zal vinden bij Argentinië, Brazilië en Uruguay.

Nuvem zal naar verwachting in 2026 klaar zijn voor service. Samen met Firmina en Equiano zullen het belangrijke, nieuwe datacorridor zijn die Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Afrika verbinden.
Equiano  Firmina  Nuvem

BRONGoogle

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...