SpaceX mag Starship pas lanceren na aanpassingen
S

SpaceX’ Starship [en] mag pas weer gelanceerd worden als het voldoet aan veiligheids- en milieueisen. Het commerciële ruimtevaartbedrijf heeft van de toezichthouder FAA een lijst gekregen met 63 punten die aangepast moeten zijn voordat Starship weer de lucht in mag. Bij de vorige proef was de raket ontploft.

Of de aanpassingen die SpaceX heeft doorgevoerd voor de FAA genoeg zijn om een vergunning te verstrekken, moet nog blijken. De raket lekte, een zelfvernietigingssysteem voor de veiligheid werkte niet goed genoeg en lanceerplatform Starbase werd totaal verpulverd en in een krater veranderd door de enorme krachten die vrijkomen bij een lancering.

ViaHLN

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers