Burgernet vanaf 1 september alléén via app
B

Deelnemers aan Burgernet worden er nogmaals op gewezen dat berichten vanaf 1 september niet meer via sms worden verzonden, maar alleen nog via de Burgernet-app.

In mei kregen alle deelnemers al een sms over het stoppen van sms/spraakberichten. Dit heeft er volgens de politie voor gezorgd dat de Burgernet-app bijna 200.000 keer is gedownload. Op 31 augustus ontvangt elke deelnemer nog een afsluitend sms-bericht met een bedankje en het verzoek om de app van Burgernet te installeren.

Volgens de politie biedt de app meer mogelijkheden dan sms-berichten. Zo kunnen gebruikers een foto naar de meldkamer sturen en heeft de centralist meer ruimte voor de beschrijving van het signalement, wat onduidelijke afkortingen zou moeten voorkomen. Daarnaast is het mogelijk een app-bericht gericht naar mensen in een bepaald gebied te sturen. Daarvoor wordt toestemming gevraagd in de app. Wie dat niet wil, kan een vaste locatie opgeven.

Burgernet  Politie

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers