Van Twitter naar ‘X’
V

Elon Musk’s naamswijziging van Twitter naarheeft, hoe kan het ook anders, weer voor de nodige beroering gezorgd.

Allereerst is het bestaande Twitter-account @X overgenomen zonder de vorige eigenaar van het , Amerikaanse fotograaf Gene X Hwang [en], daarvoor een vergoeding te betalen [en]. De accountnaam van Hwang is inmiddels gewijzigd naar ‘@x12345678998765’. De gebruiker schreef vervolgens ‘eind goed, al goed’ in een tweet.

Ook waarschuwt de interne beveiligingsfunctie van een aantal browsers nu voor potentieel gevaar omdat de favicon van Twitter is gewijzigd in het nieuwe X-logo. Gebruikers wordt aangeraden om webapps te verwijderen als die hem/haar wil laten geloven dat het om een andere app gaat. De beveiligingsfunctie zit in zowel Google Chrome als Microsoft Edge ingebakken en moet gebruikers beschermen tegen plotse omleidingen op het web naar potentieel gevaarlijke websites.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...