Geen privacy- en proxyservice meer voor NL domein
G

SIDN, beheerder van het .nl domein, kondigt aan dat vanaf 1 oktober 2023 het .nl-registrars of resellers van .nl-domeinnamen niet langer is toegestaan dat een .nl-domeinnaam op naam van een derde partij geregistreerd wordt.

Vanwege dit verbod zal per 1 oktober ook een nieuwe versie van de algemene voorwaarden voor .nl-domeinnaamhouders en voor registrars van kracht zijn.

De beheer stelt dat bij een particuliere domeinnaamregistratie de registratiegegevens al sinds 2010 niet meer publiek zijn. Daardoor bestaat de noodzaak voor privacy- en proxyregistraties voor .nl-domeinnamen allang niet meer. Sinds 2003 bestaat er al een regeling voor uitzonderlijke gevallen, waarbij personen/instellingen vanwege zeer dringende redenen kunnen vragen om hun gegevens af te schermen (opt-out-regeling).

BRONSIDN

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...