Kinderserie over repareren
K

Tijdens International Repair Day (elke 3e zaterdag van oktober) gaat een nieuwe jeugddramaserie van de EO en NPO Zappelin in première in Nederland. De serie gaat over Saïd (6) en Anna (7). Zij zijn dagelijks te vinden in de Repair Shop van Saïds ouders. Terwijl kapotte spullen daar met goed gereedschap een tweede kans krijgen, lossen de kinderen op creatieve wijze hun eigen problemen en probleempjes op.

De serie draait om ‘beter maken’ in brede zin: alles en iedereen verdient een tweede kans. Ook na een fout, conflict of tegenvaller is altijd weer een nieuw begin mogelijk.

Zelf aan de slag met repareren in de herfstvakantie

Bij de première worden afleveringen van de tv-serie getoond aan jonge kinderen (4 tot 7 jaar oud), in bioscopen in het hele land. Dit, in het kader van Cinekid, het jeugdfilmfestival dat elk jaar in de herfstvakantie wordt georganiseerd.

Diverse filmtheaters willen kinderen heel graag de gelegenheid geven om ook zelf aan de slag te gaan. Voor Zeeland zal dat ‘Podium ’t Beest’ in Goes zijn. 

Door samen met handige vrijwilligers uit de buurt, hun eigen fiets, knuffel, tas, speelgoed of kledingstuk te repareren. Dat kan misschien op de dag van de première, misschien op een ander moment in de herfstvakantie.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers