Viaplay nog alléén in de Nordics en Nederland
V

Viaplay blijft actief in Nederland. Afgezien van de Scandinavische markt (Nordics) wordt Nederland als enige land genoemd dat overeind blijft. Het bedrijf trekt zich terug uit de Baltische Staten, Polen, VK, Canada en de VS. Mogelijk worden ook onderdelen van Viaplay verkocht of wordt het bedrijf als geheel overgenomen.

Volgens CEO Lindemann zal Viaplay zich in Nederland alléén focussen op sport. In ons land biedt Viaplay onder meer de Formule 1, de Premier League, de Bundesliga en PDC Darts aan.

Viaplay Group lijkt geïnteresseerd in het Britse lineaire sportkanaal Premier Sport. Het sportkanaal wordt in het VK aangeboden via het zenderaanbod van providers Virgin Media [EN] en Sky UK [EN].  Opvallend, omdat het Zweedse bedrijf zich richt op streaming tv.

Canal+ heeft onlangs een belang van 12 procent in Viaplay Group genomen. Welk bedrag daarmee is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Geschat wordt dat de transactie een waarde van enkele tientallen miljoenen euro heeft.

BRONBright

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers