• Logo Gilde Walcheren

Foutje, bedankt…
F

 

Miljoenen e-mails van en voor het Amerikaanse leger zijn door het maken van een typfout naar de, indertijd Nederlandse, beheerder van het top level domain (tld) van MaliVlag van Maligestuurd.

Het Amerikaanse leger maakt voor de eigen e-mailadressen gebruik van het .MIL-tld. Door het maken van een typo werd er geen .MIL maar .ML ingevuld, waardoor de e-mails bij de Nederlandse internetondernemer terechtkwamen.

De meeste e-mails die via het domein worden gerouteerd, bevatten geen geclassificeerde informatie, maar volgens beheerder Johannes Zuurbier heeft hij indertijd veel berichten met gevoelige informatie verzameld: reisinformatie over hoge officieren, paspoortnummers, details van wapenproductie, wachtwoorden en belastingaangiften.

Het contract voor het beheer van het ML-domein is inmiddels verlopen, waardoor de Malinese overheid hier de controle over krijgt en ook alle verkeerde gestuurde e-mails kan ontvangen. Dit is zorgelijk, omdat de Malinese overheid nauwe banden heeft met Rusland, onder meer vanwege de aanwezigheid van de Wagner-groep in het land.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers