Hâck The Hague
H

Digitale kwetsbaarheden opsporen voordat cybercriminelen dat doen

Op 2 oktober 2023 stroomt het Haagse stadhuis voor de 5de keer vol met ethische hackers. Ze hebben maar één doel: de computersystemen van de gemeente Den Haag binnendringen. Met de wedstrijd ‘Hâck The Hague’ wil de gemeente digitale kwetsbaarheden opsporen voordat cybercriminelen dat doen.

Het evenement is opgezet als een wedstrijd waarbij een geldprijs van €14.000 wordt verdeeld in vier categorieën. Van hack met de meeste impact tot meest verrassende hack.

Ethische hackers van over de hele wereld gaan kwetsbaarheden in de gemeentelijke computersystemen opsporen. Ze mogen hierbij alles uit de kast halen. Wel zijn de hackers verplicht om gevonden kwetsbaarheden te melden, geen data te downloaden of systemen te veel te belasten.

ICT-specialisten van de gemeente en leveranciers staan paraat om hun vondsten te beoordelen of zelfs direct te verhelpen. Ik zie het als een hackersfeestje, waarvan je zeker weet dat er interessante zaken worden gevonden.”

Hâck The Hague

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers