DuckDuckGo lanceert privacy-first Windows-browser
D

DuckDuckGo, het op privacy gerichte internetbedrijf dat vooral bekend is om zijn gelijknamige zoekmachine, heeft een openbare bèta van zijn eigen browser voor Windows uitgebracht.

De browser beschikt over “best-in-class” privacyfunctionaliteit, die standaard is ingeschakeld. Het blokkeert trackers voordat ze worden geladen, waarvan DuckDuckGo zegt dat het 60% minder gegevens gebruikt dan bijvoorbeeld Google Chrome.

In de linkerhoek van de adresbalk kan men verschillende soorten beveiliging in- en uitschakelen. Het beschikt over een zgn “fire”-functie, die alle browsegeschiedenis, tabbladen en cookies met één klik verwijdert, en een “fireproofing” om van bepaalde pagina’s wel deze gegevens op te slaan.

Indien daarvoor gekozen, blokkeert de browser “ik accepteer” pop-ups en biedt het de mogelijkheid van ‘e-mailbeveiliging’ via een doorstuurservice met behulp van een aangepast e-mailadres met @duck.com achtervoegsel.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf gebruikt de browser de Windows WebView2-aanroep naar de Blink-renderingengine voor het renderen van webpagina’s.

DuckDuckGo

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...