DuckDuckGo lanceert privacy-first Windows-browser
D

DuckDuckGo, het op privacy gerichte internetbedrijf dat vooral bekend is om zijn gelijknamige zoekmachine, heeft een openbare bèta van zijn eigen browser voor Windows uitgebracht.

De browser beschikt over “best-in-class” privacyfunctionaliteit, die standaard is ingeschakeld. Het blokkeert trackers voordat ze worden geladen, waarvan DuckDuckGo zegt dat het 60% minder gegevens gebruikt dan bijvoorbeeld Google Chrome.

In de linkerhoek van de adresbalk kan men verschillende soorten beveiliging in- en uitschakelen. Het beschikt over een zgn “fire”-functie, die alle browsegeschiedenis, tabbladen en cookies met één klik verwijdert, en een “fireproofing” om van bepaalde pagina’s wel deze gegevens op te slaan.

Indien daarvoor gekozen, blokkeert de browser “ik accepteer” pop-ups en biedt het de mogelijkheid van ‘e-mailbeveiliging’ via een doorstuurservice met behulp van een aangepast e-mailadres met @duck.com achtervoegsel.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf gebruikt de browser de Windows WebView2-aanroep naar de Blink-renderingengine voor het renderen van webpagina’s.

DuckDuckGo

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Hoe herken ik AI-ondersteunde oplichting?

Oplichters, hackers en andere kwaadwillenden gebruiken AI op veel manieren, maar het uiteindelijke doel is meestal hetzelfde: je op valse links laten klikken of...