Intel pakt door
I

Intel investeert in Europa en Israel

Was het eerder de Franse overheid die met een bedrag van 2,9 miljard euro een nieuwe chipfabriek van STMicroelectronics en GlobalFoundries subsidieerde, nu is het Duitsland en Israël die een intentieverklaring met Intel hebben ondertekend voor de bouw van een productievestiging in beide landen.

De Duitse vestiging in Magdeburg zal bestaan uit twee fabrieken die geavanceerdere Angstrom-producten zullen vervaardigen. Intel verwacht dat de productie binnen vier tot vijf jaar na de goedkeuring van de Europese Commissie kan worden opgestart. De fabrikant kan rekenen op een subsidie van 10 miljard euro.
Tweakers

Daarnaast gaat Intel zijn productie in Israël verder uitbreiden met een nieuwe chipfabriek. Deze fabriek wordt in Kirjat Gat gebouwd, zal naar verwachting in 2027 geopend worden en moet duizenden nieuwe banen opbrengen. Volgens eerste minister Benjamin Netanyahu zal de fabrikant 25 miljard euro investeren in de nieuwe vestiging, waarbij het 3,2 miljard euro subsidie zal ontvangen.
Ctech

Volgens Intel-CEO Pat Gelsinger is het bedrijf van plan om de komende tien jaar tot 80 miljard euro te investeren in de bouw van nieuwe chipfabrieken in Europa.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers