Wat is een digital nomad?
W

Een digital nomad is iemand die op afstand werkt in plaats van fysiek aanwezig te zijn op het (hoofd)kantoor van een bedrijf. Ze hebben meestal minimale materiële bezittingen en werken op afstand in tijdelijke huisvesting, zoals hotels of cafés, waarbij ze Wi-Fi, smartphones of mobiele hotspots gebruiken om toegang te krijgen tot internet.

Het zijn meestal freelancers of zelfstandig ondernemers die kiezen voor een onafhankelijk(er) bestaan als bijvoorbeeld tekstschrijver, grafisch ontwerper, business coach, online marketeer, virtual assistant (VA), webdesigner, vertaler, dropshipper en recruiter.

Enkele van de meest populaire landen voor digitale nomaden zijn Thailand, Indonesië, Portugal, Mexico, Spanje, Colombia, Kroatië, Bulgarije, Tsjechië en Hongarije. Deze locaties hebben over het algemeen lage kosten van levensonderhoud, goede internetverbindingen en een hechte groep beroepsgenoten.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers