5 Jaar datalekken
5

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft haar jaarlijkse rapport gepubliceerd, met daarin het overzicht van de belangrijkste feiten, cijfers en trends omtrent datalekken in Nederland in 2022.

Trend

Hoewel het aantal datalekmeldingen per jaar ongeveer op hetzelfde niveau blijft, neemt het aantal slachtoffers zeer waarschijnlijk wel toe. Met name bij cyberaanvallen kunnen in één keer veel mensen getroffen worden. Door de 3 grootste datalekken in de zorgsector kwamen in 2022 bijvoorbeeld de medische gegevens van zo’n 900.000 mensen op straat te liggen.

Rapport AP

Datalekken zijn helaas een aanhoudend verschijnsel. En gelet op hun aard en omvang, adviseert AP iedereen om er serieus rekening mee te houden dat er al eens gegevens van je gelekt zijn, of dat dit nog gaat gebeuren.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers