DOCSIS 4.0 succesvol getest
D

Symmetrische multi-gigabitsnelheden bij hogere bandbreedte via de (coax)kabel

Terwijl glasvezel bij iedereen naar binnen glipt, wordt DOCSIS (coax/kabel) met succes doorontwikkeld.

De nieuwste versie van de Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) standaard is versie 4.0 en volgens onze redactie met recht een technologie die symmetrische multi-gigabitsnelheden met hogere bandbreedte over coax mogelijk maakt.

Bij een testopstelling van VodafoneZiggo hebben twee DOCSIS 4.0-routers, icm een DOCSIS 3.1-modem, een doorvoersnelheid bereikt van 15 Gbit/s. Beide routers haalden apart van elkaar ongeveer 6,5 Gbit/s. De uploadsnelheid bedroeg daarbij 500 Mbit/s.

CableLabs | DOCSIS

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...