Fritz!box wordt uitgerust met Wi-Fi 7, Zigbee en Matter
F

AVM kondigt drietal nieuwe routers aan

De Fritz!Box 5690 Pro en 5690 XGS bieden ondersteuning voor Wi-Fi 7, terwijl de specificatie nog niet eens definitief is. De Pro heeft ondersteuning voor 6GHz en heeft ondersteuning voor dsl én glasvezel, dankzij een ingebouwd kabelmodem naast een sfp-slot voor optische modules. Er zijn doorvoersnelheden tot 2,5 gigabit per seconde mogelijk. 

De Fritzbox 5690 Pro is de eerste wifi-router van AVM die op DSL of glasvezel werkt. De Fritzbox 5690 XGS werkt alleen zelfstandig op glasvezelverbindingen en heeft een SFP+ slot voor de volgende generatie glasvezel met 10 Gbit/s (XGS-PON). Beide modellen krijgen ondersteuning voor de open smart home-standaard Matter en Zigbee-apparaten, naast dect ule-devices en dect-telefoons.

De 6860 5G is een mobiele router met Wi-Fi 6 en dect-support. Wi-Fi 7 en andere smart home-standaarden blijven hier nog even uit. Deze Fritzbox is een upgrade van de vorige FritzBox 6850 en ondersteunt Wi-Fi 6 in plaats van Wi-Fi 5 zoals zijn voorganger. Het model ondersteunt alleen DECT en DECT ULE, maar geen Zigbee of Matter.

Met de eveneens nieuwe Fritz!Smart Gateway kunnen Matter en Zigbee worden toegevoegd aan oudere routers. AVM heeft nog geen prijzen of beschikbaarheidsdata gedeeld.

Hardware.info  MWC  AVM

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...