2023 – het jaar van Wifi-7
2

Wi-Fi 6, nog maar pas geïntroduceerd, dreigt nu al te worden ingehaald door Wi-Fi 7.

Qualcomm onthult Immersive Home Platform, een Wifi 7-compatibele chipset voor netwerkrouters. De fabrikant omschrijft het platform zonder al te veel bescheidenheid als een ‘revolutie voor thuisinternet’. Met de introductie van Immersive Home Platform moet de nieuwste wifistandaard vooral toegankelijker en betaalbaarder worden voor thuiswerkers en consumenten.

Een blik op de specificatielijst leert dat Qualcomm een verdubbeling van de snelheid, een verhoging met factor 3,5 en een vermindering van de latentie met 75% claimt in vergelijking met Wifi 6. De chipsets steunen op 320 MHz-kanalen om een piekcapaciteit van 20 Gbps te halen.

De eerste Wifi 7-routers met deze chipset van Qualcomm aan boord zullen vanaf de tweede helft van 2023 op de markt verschijnen.

ITDaily | Immersive Home Platform

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers