AMS-IX piekt op 11 Terrabit data per seconde
A

Internet bestaat uit zo’n 50.000 individuele netwerken. Het is niet haalbaar om die allemaal direct met elkaar te verbinden. Daarvoor dienen knooppunten, ook wel internet exchanges genoemd.

Eén van de bekendste en grootste internetknooppunten is de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Het is niet alleen het belangrijkste knooppunt van Nederland, maar ook een van de grootste in de wereld, gemeten naar de hoeveelheid verkeer.

Op 16 oktober werd een nieuwe mijlpaal bereikt door meer dan 11 Terabit per seconde aan verkeer te verwerken. Dat staat omgerekend gelijk aan de gelijktijdige streaming van bijna 6 miljoen TikTok-video’s per seconde. Of aan het gelijktijdig streamen van 2,2 miljoen HD-video’s (1080p).

AMSIX | HCC | PCM

LAATSTE NIEUWS

Bingewatchers