• Logo Gilde Walcheren

Nieuwe social-app BeReal
N

Ondanks dat deze app al sinds 2019 bestaat, is het aantal actieve gebruikers in de afgelopen maanden pas echt hard gegroeid: sinds begin dit jaar met 315% om precies te zijn. Alleen al in maart is de app ruim 2 miljoen keer gedownload.

De grootste groep gebruikers komt uit Generatie Z, maar ook een grote groep millennials is van de partij. Waar het bij de meeste socialmedia-apps draait om ‘zien en gezien worden’ (ook al claimen sommige platformen wat anders), gaat het bij BeReal gewoon om het delen van je moment. Je kunt er niet lang over nadenken, je kunt dus ook niks speciaals in beeld zetten of aanpassingen maken en er zijn geen filters of bewerkopties. Wat je deelt, is dus wat je op dat moment daadwerkelijk ziet.

FrankWatching

LAATSTE NIEUWS

Bingewatchers